_____

VARMT VÄLKOMNA TILL OSS

Strandplan, Gärdesv 3

444 31 Stenungsund

0303 10168

_________________________

OBS! Sidan får ej kopieras. Materialet är skrivet av Charlott Green med baserad grund från Plaza Di Laura - Kurskompendium

Kosmetisk tatuering

Olika tekniker för olika resultat

 

Microblading (även kallat 3D-bryn) är en semi-permanent kosmetiskt tatuering som görs med hjälp av ett speciellt Microblading-verktyg. Detta verktyg är utformat med små nålar som sitter på rad - likt en kniv. Microblading är en stråteknik där varje snitt man drar liknar ett hårstrå. Denna metod är lämplig om man vill ha ett naturligt utseende på sina bryn. Man kan även fylla ut och jämna till sin befintliga form.

Med semi-permanent tatuering menas det att man inte går lika djupt i huden som vid en vanlig tatuering med maskin. I sin tur betyder detta att en semi-permanent tatuering inte håller hela livet ut..

Man kommer alltid överens om en passande färg innan påbörjad behandling. Färgen kommer sedan blekna och detta ska man alltid ha i åtanke när man lämnar salongen. Tatueringen kommer alltså inte att vara lika mörk efter den har läkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ombrébryn är också en semi-permanent kosmetisk tatuering fast den görs med maskin till skillnad från Microblading där man använder ett handverktyg. Resultatet är ett fylligt bryn med skuggeffekt. Skuggeffekten väljer man tillsammans vart den ska placeras eller om man helt enkelt inte vill ha någon skugga alls. Ombré-bryn är ett bra val för dig som inte vill ha synliga strån eller som tidigare har en felgjort tatuering som gått för djupt. Samma som ovan kommer man överens om passande färg och form innan påbörjad tatuering. Brynet kommer också kännas mörkt och väldigt skarpt direkt efter behandlingen men kommer blekna betydligt då ny hud läker över pigmenten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kombo-bryn är en kombination av de båda ovanstående. Med denna teknik tillämpas både strån och den fylliga effekten från ombré.

Man lägger strån längst in mot näspartiet samt ombré-effekten ute vid svansen av brynet.

 

Är du osäker på vad som passar dig? Då är du självklart välkommen att ringa Charlott antingen till salongen - 0303-10168 eller direkt på 0706409901.

 

Vanliga frågor

 

- Vad exakt är Microblading?

Microblading är en metod man utövar för att fylla ut de egna brynet med fler strån. Vissa har kala fläckar och/eller vill forma om sina bryn. Vissa har inget hår alls och då kan man skapa ett nytt bryn från noll med en verklighetstrogen känsla tack vare stråtekniken.

Med denna metod skär man alltså in strå för strå vilket lämnar ett väldigt fint och naturligt resultat.

För ett fylligare resultat tillämpas Ombréteknik eller Kombobryn.

 

- Hur går de till?

Till Microblading används ett speciellt verktyg som består av små nålar (likt nålarna man använder vid färgläggning av vanlig tatuering). Med hjälp av denna så kallade "kniv" skär man in strå för strå i huden som man sedan lägger pigment i. Alla våra pigment är Godkända hos Läkemedelsverket.

Vid Ombré-bryn används en maskin för att få in pigmentet i huden.

 

- Hur länge håller de?

Beroende på ålder, hudtyp, eftervård, läkning, jobb, träning mm så håller de olika på olika personer. Därför säger man 1-3 år sedan krävs en refill. Vissa behöver refill tidigare än 1 år och det går då att boka till ett reducerat pris.

 

- Gör de ont?

Microblading är ingen skönhetsbehandling mer än till utseendet. Att skära i huden betyder att man även går över nerver. Däremot får alla kunder smärtstillande salva innan och under behandlingen som gör att de flesta inte upplever de smärtsamt alls.

 

- Blöder man mycket?

Vissa blöder mer och andra blöder mindre. Denna fråga är individuell och handlar om hur ytliga blodkärl man har kring ögonbrynen. Vissa blöder inte alls.

 

- Hur lång tid tar de innan de läker?

Kroppens läkningsförmåga är olika hos alla. Vissa börjar läka redan under behandlingen medan andra tar längre tid på sig. Efter några dagar kommer din tatuering att ha bildat skorpor som INTE skall avlägsnas. Dessa skorpor skall hållas konstant återfuktade med rekommenderad kräm och salva. Läkningstiden beror bla på hur du efterbehandlar området (läs separat information om "Eftervård") samt vad du har för läk-kött. Skötselråd skickas med till varje kund efter behandlingen.

 

- När kommer man på sitt första återbesök?

Efter 6-8 veckor har din tatuering läkt och de är då dax för ett återbesök. Vid detta besök kompletterar man med eventuellt bortläkta strån samt att man kan korrigera detaljer som kunden eventuellt är missnöjd med.

 

- Vad kostar en behandling?

Under våren 2018 har Charlott Kampanjpris. Se prislistan högst upp till höger.

Vissa inkluderar återbesöket i helhetspriset medan andra väljer att dela upp kostnaden på två gånger som vi på Salong10 till exempel valt att göra.

 

- Hur lång tid tar en behandling?

Räkna med ca2h totalt. Själva tatueringen i sig tar inte så lång tid. Under dessa två timmar går man även igenom en Hälsodeklaration som skall skrivas på som säkerhet hos båda parter (läs mer till höger) samt ett Medgivareformulär (t.h). Man diskuterar form och förväntningar samt målar ut en mall över brynen som sedan kunden skall godkänna.

 

Tveka inte att kontakta Charlott för fler frågor: charlott@salong10.se

 

PRISER

Microblading 3000:-

(ord. 3500:-)

Inklusive återbesök

6-8veckor

 

 

Ombrébryn 3300:-

(ord. 3700:-)

Inklusive återbesök

6-8veckor

 

 

Kombobryn 3500:-

(ord. 3900:-)

Inklusive återbesök

6-8veckor

Betalningen delas upp

Nyset 2300:-

Återbesök 700:-

Nyset Ombré 2500:-

Återbesök 800:-

Nyset Kombo 2600:-

Återbesök 900:-

 

Inför ditt besök

Samma dag som din tatuering skall ske bör du undvika:

- Koffeinhaltiga drycker

- Omega3

- Värktabletter tex Alvedon, Ipren.

Varför? Dessa tre saker innehåller nämligen ämnen som verkar blodförtunnande vilket kan leda till att man blöder lättare. Vissa blöder mer, andra inget alls.

- Undvik alkohol 2 dygn innan behandlingsdagen

 

Efter ditt besök

När du lämnar salongen får du med dig ett mer specificerat blad med exakt hur du ska behandla din tatuering för att uppnå bästa resultat efter läkning.

 

Under de första 24timmarna gäller totalt förbud för intag av alkohol samt läkemedlet Aspirin.

 

Under de första 5-7 dagarna..

- Återfukta de behandlade området med vårande salva (medföljer vid behandling). Området får inte torka så smörj ofta.

- Undvik kontakt med vatten på de behandlade området. Får du vatten på så badda försiktigt med ren handduk och låt lufttorka.

- Undvik all form av tvål, smink och kemikalier - använd endast den läkande salvan.

- Pilla ej på de behandlade området då fingrarna ofta är smutsiga och/eller feta.

- Klia inte på brynen då skorporna ej får avlägsnas. Klåda uppstår vid läkning och är ej ovanligt.

- Om du vet med dig att du sover med ansiktet i kudden är de viktigt att du plåstrar om brynen med gasbinda så dessa ej skavs bort i sömnen.

- Undvik även sol, klor, bastu, hårda vindar samt träning där man svettas mycket.

 

De första 30 dagarna..

- Undvik bad i bassänger, bastu, solarium samt vanlig solning.

- Utför ingen grövre peeling av huden kring brynen.